A1-A2

3 ΩΡΕΣ / ΕΒΔΟΜΑΔΑ 

✓ Σε αυτό το επίπεδο μαθαίνω να κάνω συζητήσεις σε καταστάσεις της καθημερινής ζωής με θέμα τα προσωπικά μου στοιχεία, τα χόμπι μου , την οικογένεια μου, τις συνήθειές μου, την περιγραφή εξωτερικών χαρακτηριστικών και χαρακτήρα.

✓ Μαθαίνω να μιλάω για το παρελθόν και να αφηγούμαι λεπτομερώς γεγονότα, συγκρίνοντάς τα με το παρόν.

✓ Εξασκούμαι σε εκφάνσεις της καθημερινής μου ζωής.

✓ Μαθαίνω να αγοράζω, να δείχνω την προτίμηση μου, να επικοινωνώ με απλούς τρόπους ευγενείας.

✓ Μαθαίνω να δίνω τη γνώμη μου, να συμφωνώ ή να διαφωνώ και να κάνω μια αξιολόγηση.

✓ Μαθαίνω να περιγράφω αντικείμενα, να μιλάω για ψυχολογικές καταστάσεις και να δίνω συστάσεις και οδηγίες.

Β1-Β2

5 ΩΡΕΣ / ΕΒΔΟΜΑΔΑ 

✓ Φέτος ολοκληρώνω τη βασική γραμματική της ισπανικής γλώσσας, ώστε να πάω με άνεση (και χωρίς κενά) στις εξετάσεις του Β2 και εμβαθύνω στην εξιστόρηση γεγονότων σε όλους τους χρόνους.

✓ Μιλάω για υποθέσεις και πιθανότητες και γι’ αυτό θα μελετήσουμε όλα τα γλωσσικά πλαίσια που έχουν σχέση με το μέλλον .

✓ Μαθαίνω να δίνω συμβουλές σε άλλους και να το δικαιολογώ.

✓ Αναλύω μια διαφορά ή/και ένα θέμα, διευρύνοντας τον τρόπο έκφρασης της γνώμης μου και μιλάω για πλεονεκτήματα ή μειονεκτήματα. Υπερασπίζομαι την άποψή μου χρησιμοποιώντας παραδείγματα και εξάγοντας συμπεράσματα.

✓ Γράφω συχνά mock exams (αυθεντικά παλαιότερα tests, τα οποία γράφονται σε συνθήκες εξετάσεων), γραπτά και προφορικά, ώστε να εξοικειωθώ με τον χρόνο και τις συνθήκες των εξετάσεων.

Στόχος:

✓ Δίπλωμα DELE (επίπεδο B2)

✓ Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας (επίπεδο Β1-B2)

Γιατί να μάθει κάποιος Ισπανικά;

✓ Τα ισπανικά, με τις ποικίλες διαλέκτους και τα ιδιώματα, είναι αποτέλεσμα μακραίωνης ιστορίας και ανάμειξης πολλών λαών και πολιτισμών. Στη σύγχρονη εποχή, ομιλούνται σε πάνω από 20 χώρες και σχεδόν 500 εκατομμύρια φυσικοί ομιλητές απαρτίζουν μια πολυπολιτισμική γλωσσική οικογένεια.

✓ Τα τελευταία χρόνια η ισπανική γλώσσα γίνεται όλο και πιο δημοφιλής στις προτιμήσεις των γλωσσομαθών, με αποτέλεσμα τα ισπανικά να αποτελούν σήμερα τη δεύτερη πιο διαδεδομένη ξένη γλώσσα εκμάθησης μετά τα αγγλικά παγκοσμίως.

✓ Η ισπανική γλώσσα επιβεβαιώνεται ως μία από τις σημαντικότερες γλώσσες τόσο στη διεθνή επιστημονική βιβλιογραφία όσο και στο εμπόριο. Είναι επίσημη γλώσσα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και παγκόσμιων οργανισμών όπως ο ΟΗΕ και η UNESCO.

✓ Η Ισπανία έχει καταφέρει να εγκαθιδρυθεί ως ένας από τους δημοφιλέστερους τουριστικούς προορισμούς της Ευρώπης την τελευταία εικοσαετία. Καθημερινές εκφάνσεις της ισπανικής κουλτούρας, όπως η μουσική φλαμένκο, η γαστρονομία της, η φιλοξενία των ανθρώπων της αποτελούν πόλος έλξης για επισκέπτες όλων των ηλικιών.

✓ Ο ρόλος του ισπανικού πολιτισμού στην παγκόσμια καλλιτεχνική σκηνή είναι αδιαμφισβήτητος. Συγγραφείς όπως οι Θερβάντες και Μάρκες και ποιητές όπως οι Λόρκα και Νερούδα εκφράστηκαν στην ισπανική γλώσσα, ενώ καλλιτέχνες όπως οι Πικάσο, Νταλί, Ριβέρα και Φρίντα Κάλο σημάδεψαν με τα έργα τους την τέχνη σε όλο τον πλανήτη. Μία γλώσσα, εκατοντάδες πολιτισμοί.

✓ Δεν είναι τυχαίο ότι στα προγράμματα ERASMUS πρώτη επιλογή των Ελλήνων φοιτητών αποτελεί η Ισπανία!