Εκπαιδευτικά εργαστήρια στα Αγγλικά

Το «Kyriakidou Downtown» και το «Σύγχρονο κέντρο Γλώσσας Κυριακίδου», ανοίγουν τις πόρτες τους σε όλα τα παιδιά της πόλης και φέρνουν την καινοτομία στον χώρο της εκπαίδευσης μέσω του βραβευμένου προγράμματος EDUTAINMENT (Education+ Entertainment).

«Επικοινωνούμε στα αγγλικά, γνωρίζουμε τον κόσμο και τον άνθρωπο» είναι η φράση που εκφράζει ακριβώς αυτό που εκπροσωπεί το πρόγραμμα Edutainment. Στα πλαίσια του προγράμματος διοργανώνονται 3ωρα αυτοτελή θεματικά εργαστήρια στα Αγγλικά. Κατά τη διάρκεια των εργαστηρίων τα παιδιά εκτίθενται στην Αγγλική γλώσσα μέσα από ξεχωριστές εκπαιδευτικές δραστηριότητες, θεατρικό παιχνίδι, κίνηση και βιωματική μάθηση. Με βασικό μέσο επικοινωνίας τα Αγγλικά, τα παιδιά ανακαλύπτουν τις ικανότητες τους, αναδεικνύουν τα ταλέντα τους, εκφράζονται δημιουργικά και μαθαίνουν  να συνεργάζονται στα πλαίσια της ομάδας.

«Αυτό που ξεκινά σαν ένα παιχνίδι και εξάσκηση γλώσσας, προχωρά στην πραγματική ουσία της εκπαίδευσης: τον προβληματισμό και την αναζήτηση των σημαντικών αξιών της ζωής μας. Σε όλο αυτό το ταξίδι η γλώσσα παίζει τον πραγματικό της ρόλο και βρίσκει τη θέση που της ταιριάζει. Δεν είναι γραμματική, δεν είναι λεξιλόγιο, δεν είναι εξετάσεις. Είναι επικοινωνία με τον διπλανό, με αυτόν που πρέπει να συνεργαστώ, με αυτόν που διαφωνώ αλλά πρέπει να τον ακούσω, να τον καταλάβω και ίσως να τον πείσω.»

Τα εργαστήρια καλύπτουν ένα μεγάλο εύρος ενδιαφερόντων και επιπέδων. Έτσι λοιπόν το κάθε παιδί, ανάλογα με την ηλικία του και το επίπεδο του στα αγγλικά, μπορεί να επιλέξει να «φοιτήσει» στο Σχολείο της Μαγείας, να γνωρίσει τα Μυθικά πλάσματα των παραμυθιών, να περάσει μια μέρα στο Λονδίνο, να ταξιδέψει στην εποχή του Βασιλιά Αρθούρου, να κάνει καινούριους φίλους στη Νέα Υόρκη, να γίνει ιδιωτικός detective σε μια ιστορία μυστηρίου ή να εξετάσει ευρήματα ως Αρχαιολόγος.

Το πρόγραμμα Edutainment ξεχώρισε στον πανελλήνιο διαγωνισμό

«Education Leaders Awards»

και βραβεύτηκε στις 18 Μαΐου 2018 ως ‘Βέλτιστη Μαθησιακή Εμπειρία’ στην κατηγορία ‘Εκπαίδευση’.

* Για τη συμμετοχή στα εργαστήρια δεν είναι απαραίτητη η φοίτηση στα Κέντρα Ξένων Γλωσσών Κυριακίδου

The School of Magic

Το Σχολείο της Μαγείας ανοίγει τις πόρτες του και υποδέχεται τους μικρούς υποψήφιους μάγους του. Μια σειρά από εκπαιδευτικά παιχνίδια, δημιουργικές κατασκευές, αυτοσχέδια ξόρκια και μαγικά κόλπα εμφανίζονται ως «αποστολές» που οι μικροί μάγοι πρέπει να φέρουν εις πέρας προκειμένου να αποφοιτήσουν επιτυχώς από το Σχολείο της Μαγείας και να πάρουν το δίπλωμα τους. Το τέλος του εργαστηρίου βρίσκει τους μικρούς μάγους να γιορτάζουν την αποφοίτηση τους από ένα Σχολείο που πέρα από τις πόρτες του, άνοιξε τον δρόμου για ένα εσωτερικό ταξίδι στην ζωηρή φαντασία των παιδιών όπου τα ίδια ανακάλυψαν τις δικές τους μαγικές δυνάμεις και έμαθαν να τις χρησιμοποιούν μόνο για καλό σκοπό.

 Mythical Creatures

Υπάρχουν τελικά νεράιδες, μονόκεροι, ξωτικά και νάνοι; Και αν ναι, που ζουν; Είναι όντως αλήθεια όσα μαθαίνουμε για αυτά τα μυθικά πλάσματα στα παραμύθια; Αυτά και άλλα πολλά θα ανακαλύψουν τα παιδιά που θα πάρουν μέρος στο εργαστήριο, περνώντας 3 ώρες μέσα σε ένα «μαγεμένο» δάσος που εκτός από εκπλήξεις κρύβει και μια απέραντη ομορφιά. Κατά την διάρκεια του εργαστηρίου τα παιδιά θα αναπτύξουν ομαδικό πνεύμα, θα εκφραστούν μέσα από τον χορό και το θέατρο, θα μάθουν καινούριο λεξιλόγιο και θα το χρησιμοποιήσουν για να επικοινωνήσουν με τα πλάσματα ενός άλλου κόσμου. Μέσα από αυτή την επικοινωνία, τα παιδιά θα γνωρίσουν καλύτερα την φύση, θα ανακαλύψουν την μαγεία της και μπαίνοντας στην θέση των πλασμάτων που ζουν εκεί θα πάρουν ένα μάθημα ζωής.

Can you Dig Deep?

Οι συμμετέχοντες του εργαστηρίου συνθέτουν μια κορυφαία ομάδα Αρχαιολόγων και ξεκινούν την εξερεύνηση σε ένα ξεχωριστό «χώρο ανασκαφών».  Μαζί, εξετάζουν ευρήματα, δημιουργούν με πηλό, οργανώνουν το δικό τους μουσείο και παρουσιάζουν τα εκθέματά τους. Μέσω των δραστηριοτήτων, τα παιδιά ανακαλύπτουν τον συναρπαστικό κόσμο της Αρχαιολογίας, εξασκούνται σε σχετικό λεξιλόγιο και μαθαίνουν να εκτιμούν τους θησαυρούς του παρελθόντος ανακαλύπτοντας τον ιδιαίτερο τρόπο που αυτό συνδέεται με το παρόν. Λίγο πριν βγάλουν τον προστατευτικό τους εξοπλισμό και αφήσουν τα εργαλεία τους, οι Αρχαιολόγοι θα βρουν ένα δικό τους τρόπο να γράψουν ιστορία και να αφήσουν κάτι προς ανακάλυψη για τις επόμενες γενιές.

A day in London

Μια ομάδα μαθητών, «προσγειώνονται» στην καρδιά του Ηνωμένου Βασιλείου και μαζί ξεκινούν τα σχέδια για τη μέρα τους.  Κατά την διάρκεια του ταξιδιού, τα παιδιά ανακαλύπτουν τα αξιοθέατα του Λονδίνου και απολαμβάνουν μια εικονική περιήγηση στην πόλη. Επίσης, οι μαθητές έρχονται σε επαφή με την παραδοσιακή Βρετανική κουζίνα και καλούνται να συνθέσουν το δικό τους μενού για ένα εστιατόριο με πολύ ιδιαίτερους πελάτες. Το εργαστήριο είναι μια εξαιρετική ευκαιρία για τα παιδιά να εξοικειωθούν με την Βρετανική κουλτούρα και να γνωρίσουν καλύτερα μία από τις ομορφότερες Ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, το Λονδίνο.

The land of legends

Οι συμμετέχοντες του εργαστηρίου ξετυλίγουν τις ιστορίες διαφόρων θρύλων της Αγγλίας, της Σκωτίας και της Ουαλίας για να καταλήξουν στον πιο αμφιλεγόμενο θρύλο των εποχών, αυτόν του Βασιλιά Αρθούρου. Κατά την διάρκεια του εργαστηρίου, οι μαθητές ερμηνεύουν τον συμβολισμό της Στρογγυλής Τραπέζης, αναλύουν τις αρετές και τις ηθικές αξίες των ιπποτών και ενσαρκώνουν τον ρόλο του Αρθούρου και του καλού του φίλου, Μέρλιν σε μια σκηνή όπου εξυμνούνται το θάρρος και η φιλία. Καθώς ο Μέρλιν ενθαρρύνει τον Αρθούρο να τραβήξει το περίφημο Excalibur από τον βράχο και να κυβερνήσει το λαό του, τα παιδιά μαθαίνουν πως οι φίλοι μας μπορούν να μας βοηθήσουν να ξεπεράσουμε τους φόβους μας και ανακαλύπτουν η πραγματική δύναμη του ανθρώπου πηγάζει από τη θέληση και την αυτοπεποίθηση.

New York

Οι μαθητές καταφθάνουν στο λεγόμενο «Μεγάλο Μήλο», μια πόλη με πολύ γρήγορους ρυθμούς ζωής όπου οι άνθρωποι έχουν ελάχιστο ελεύθερο χρόνο και φαίνεται ότι αποφεύγουν να κοιταχτούν στα μάτια. Παρόλα αυτά, κατά την διάρκεια του εργαστηρίου οι μαθητές έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν μια άλλη πλευρά της Νέας Υόρκης, μιας πόλης που αγκαλιάζει  την πολυπολιτισμικότητα και εντυπωσιάζει με την ποικιλομορφία της. Αποκτώντας νέα ταυτότητα, οι συμμετέχοντες μπαίνουν στην θέση όλων εκείνων των ανθρώπων που ακολουθώντας το όνειρό τους βρέθηκαν στη γη των ευκαιριών και ξεκίνησαν μια νέα ζωή, κάνουν νέες φιλίες, εμπνέονται από το Άγαλμα της Ελευθερίας και αφήνουν το δικό τους στίγμα στην πόλη.

Detective Academy

Η Εθνική Υπηρεσία Ερευνητών καλεί τους του ειδικευόμενους ντετέκτιβ να ολοκληρώσουν έναν απαιτητικό κύκλο σπουδών προκειμένου να αποκτήσουν το σήμα τους. Οι συμμετέχοντες του εργαστηρίου θα εξιχνιάσουν πολύπλοκες ιστορίες μυστηρίου συλλέγοντας στοιχεία, θα εξασκηθούν στην επίλυση προβλημάτων μέσω γρίφων, σταυρολέξων και κωδικών που πρέπει να «σπάσουν» και θα συμμετάσχουν σε ανακρίσεις για να συμπληρώσουν όλα τα κενά της ιστορίας. Ποια ομάδα θα φτάσει πιο κοντά στην λύση του μυστηρίου και την αλήθεια; Το εργαστήριο επίσης περιλαμβάνει δημιουργική γραφή και θέατρο.
KYRIAKIDOU_LOGO-apo-pdf13
Κόστος συμμετοχής: 15€
Ηλικίες: Δ΄Δημοτικού- Β΄Γυμνασίου

Ενημερωθείτε εδώ για το νέο πρόγραμμα Edutainment!