“On y va!!!”

 

ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ Ε΄ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ

DELF A1 PRIM

2 ΩΡΕΣ / ΕΒΔΟΜΑΔΑ

Ναι  είμαι μόλις 9 ετών και μπορώ (εάν θέλω) , να πάρω το πρώτο μου πτυχίο στα γαλλικά. Στο τέλος αυτής της χρονιάς  μπορώ επιτέλους να απαντήσω σε εύκολες ερωτήσεις κατανόησης , να περιγράψω μία εικόνα αλλά και να γράψω ένα απλό μήνυμα ή να πω μία ιστορία .Δεν το πιστεύω … τόσο γρήγορα !!!

 

ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤ΄ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

DELF A1  (COURS I)

4,5 ΩΡΕΣ / ΕΒΔΟΜΑΔΑ

✓ Φέτος, λοιπόν, θα κάνω τα πρώτα μου γραμματικά φαινόμενα

✓ Θα μπορώ να κατανοώ κείμενα που αναφέρονται σε καταστάσεις της καθημερινής ζωής.

✓ Θα μπορώ επίσης να κάνω έναν απλό διάλογο στα γαλλικά με τους συμμαθητές μου.

DELF A2  (COURS II)  

4,5 ΩΡΕΣ / ΕΒΔΟΜΑΔΑ

✓ Συνεχίζω τη γραμματική μου.

✓ Μπορώ πλέον να περιγράφω προσωπικές εμπειρίες και γεγονότα.

✓ Καταλαβαίνω τη διαφορά που έχω φέτος στη γαλλική γλώσσα , μιας και  με τη βοήθεια της καθηγήτριας μου, μπορώ το λεξιλόγιο που έχω μάθει να το χρησιμοποιώ δημιουργικά και όχι αποστηθίζοντας και μεταφράζοντας κατεβατά λέξεων.

DELF B1 –SORBONNE B1 (COURS III)  

5,5 ΩΡΕΣ / ΕΒΔΟΜΑΔΑ

✓ Και ναι , η ξένη γλώσσα έχει περάσει σε άλλο επίπεδο.

✓ Ολοκληρώνω σχεδόν τη γραμματική και επιλέγω τι είναι αυτό που μου αρέσει στο λεξιλόγιο.

✓ Εάν μου αρέσει η λογοτεχνία , θα προετοιμαστώ για το SORBONNE B1 , διαφορετικά για το DELF B1.

DELF B2 – SORBONNE B2 (COURS IV)  

5,5 h / εβδομάδα

✓ Συνεχίζω για την ολοκλήρωση του 1ου κύκλου εκμάθησης της γαλλικής γλώσσας (καλή γνώση της γλώσσας).

✓ Προετοιμάζομαι για το ανάλογο Β2 , που έχω επιλέξει.

✓ Μπορώ μέσα σε 4 χρόνια , να κατανοώ συνεντεύξεις ,άρθρα,  δελτία ειδήσεων καθώς και κείμενα που παραθέτουν επιχειρήματα.

✓ Μπορώ να εκφράζω την προσωπική μου άποψη  σε μία δεδομένη κατάσταση , αλλά και να επεξεργάζομαι ένα λογοτεχνικό κείμενο (SORBONNE B2).

SORBONNE C1

5, 5 ΩΡΕΣ / ΕΒΔΟΜΑΔΑ

Το δίπλωμα αυτό , προϋποθέτει σημαντικές γνώσεις της γαλλικής γλώσσας και του γαλλικού  πολιτισμού , αντίστοιχες αυτών του Γαλλικού Απολυτηρίου. Άλλωστε , μεγάλο πλεονέκτημα αποτελεί το γεγονός ότι οι κάτοχοι SORBONNE B2 , απαλλάσσονται από τα δύο μέρη του SORBONNE C1 ( LANGUE ET COMPREHENSION ECRITE).

SORBONNE C2

6,5 ΩΡΕΣ / ΕΒΔΟΜΑΔΑ

Το δίπλωμα γαλλικής γλώσσας και λογοτεχνίας C2 αποδεικνύει ότι ο σπουδαστής είναι ικανός να παρακολουθήσει μαθήματα ανώτερης εκπαίδευσης. Του παρέχει το δικαίωμα απευθείας εγγραφή στα Γαλλικά Πανεπιστήμια και δικαίωμα εγγραφής στο SORBONNE III.

*Η διαφορά των SORBONNE (B1-C2) από τα DELF (A1-B2) /DALF (C1-C2) , έγκειται μόνο στο γεγονός ότι τα πρώτα διεξάγονται από το Πανεπιστήμιο της Σορβόννης , ενώ τα δεύτερα από το γαλλικό κράτος.

 

ΕΝΤΑΤΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΕΝΗΛΙΚΩΝ ( 2 χρόνια )

1ο έτος  6 ΩΡΕΣ / ΕΒΔΟΜΑΔΑ    επίπεδα Α1 – Α2

2ο έτος 8 ΩΡΕΣ / ΕΒΔΟΜΑΔΑ  επίπεδα Β1 – Β2

Τα τμήματα αυτά απευθύνονται σε ενήλικες που επιθυμούν μία ταχύρυθμη προετοιμασία για να πιστοποιήσουν την καλή γνώση της γαλλικής γλώσσας (DELF B2 – SORBONNE B2 ).

ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΕΤΑΣΗ ΣΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΜΑΘΗΜΑ «ΓΑΛΛΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ» ΤΩΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ

Απευθύνεται σε μαθητές Γ’ Λυκείου.

Προαπαιτούμενα : επίπεδο Β1 του Κοινού Ευρωπαϊκού Πλαισίου Αναφοράς για τις Γλώσσες.

 

Γιατί να μάθει κάποιος Γαλλικά;

274 εκατομμύρια άνθρωποι μιλούν γαλλικά σε όλο τον κόσμο!

✓ Τα γαλλικά είναι η δημοφιλέστερη ξένη γλώσσα στον κόσμο!

✓ Ο Διεθνής Οργανισμός Γαλλοφωνίας ενώνει 68 κράτη και κυβερνήσεις, ανάμεσά τους και την Ελλάδα.

✓ Η χρήση των γαλλικών συμβάλλει σημαντικά στη διατήρηση της γλωσσικής ποικιλότητας και περιορίζει τη χρήση μίας και μόνο γλώσσας σε έναν παγκοσμιοποιημένο κόσμο.

✓ Τα γαλλικά είναι η κατεξοχήν γλώσσα του πολιτισμού. Κάθε μάθημα γαλλικών είναι σαν ένα πολιτιστικό ταξίδι στον κόσμο της τέχνης, της λογοτεχνίας , των επιστημών , της γαστρονομίας,
ακόμη και της υψηλής ραπτικής.

✓ Μαθαίνοντας κάποιος γαλλικά , μπορεί να κατανοεί και κατ επέκταση να απολαμβάνει τα έργα μεγάλων γάλλων συγγραφέων, όπως ο Βίκτωρ Ουγκώ ή ο Μαρσέλ Προυστ, καθώς και μεγάλων φιλοσόφων, όπως ο Σαρτρ ή ο Ντεκάρτ.

✓ Είναι μια εμπειρία που αναπτύσσει το κριτικό πνεύμα, την ικανότητα της επιχειρηματολογίας και της διαπραγμάτευσης, καθώς τα γαλλικά είναι η γλώσσα των παγκόσμιων ιδανικών του Διαφωτισμού και των φιλοσόφων που συνέβαλαν στη διάδοση της ιδέας των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου σε ολόκληρο τον κόσμο.

✓ Επιπλέον, είναι η γλώσσα των διεθνών σχέσεων και μία από τις δύο επίσημες γλώσσες διεθνών οργανισμών όπως ο ΟΗΕ , η UNESCO, το ΝΑΤΟ , η Ευρωπαϊκή Ένωση, η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή
και το Διεθνές Κίνημα Ερυθρού Σταυρού.

✓ Κατά συνέπεια , τα γαλλικά αποτελούν απαραίτητο προσόν για τα άτομα που προσβλέπουν σε μία καριέρα στους διεθνείς οργανισμούς ή σε σπουδές στη Γαλλία σε φημισμένα πανεπιστήμια
(Σορβόννη , πανεπιστήμιο Pierre et Marie Curie…).

Related Posts